Läs detta Royalnytt på webben istället
Prenumererat nyhetsbrev från Royalbiografen. Skickat den 21/3 2020.
Royalnytt
LÄGESRAPPORT
Som du säkert har läst och förstått så är det tufft för biograferna i Sverige just nu. Oss inräknat förstås. Vi är en liten ideell organisation med små marginaler och just nu arbetar vi för fullt med att hitta lösningar som gör att vi kan hålla oss flytande så att vi överlever under den här krisen.

Om du har ideér att bidra med, eller känner att du har möjlighet att stötta oss så är allt välkommet just nu. 

Så i första hand: varmt välkommen till Royal. Vi släpper in max 50 personer i Salong 1 som har plats för 144, och max 30 personer i lilla salongen som har plats för 74 personer. Med andra ord gott om plats att sitta avskilt från andra. Vi håller såklart extra väl städat just med respekt för smittorisken.Här kommer några förslag från oss om hur du kan vara ett stöd:

💌 Bli medlem i Folkets Bio Luleå, då stöttar du inte bara oss utan och Folkets Bios riksorganisation. Medlemskapet fixar du här (eller så skickar du någon frisk och kry till oss att köpa direkt i vår kassa): https://www.folketsbio.se/medlem/

💌 Köp ett presentkort hos oss. Våra presentkort gäller i två år och går att köpa i vår biljettkassa.

💌 JukeboxBIO - Samla ihop minst tio vänner, kollegor, familj och se valfri film ur vårt utbud på i stort sett valfri dag och tid hos oss. Ni betalar inte mer än ordinarie pris och får samtidigt hela biografen för er själva! Maila till annab@folketsbiolulea.se så får du veta mer. Läs mer om JukeboxBIO här

Tack på förhand <3

P.S. Vi följer naturligtvis utvecklingen och myndigheternas rekommendationer noga. Vid eventuella snabba beslut om inställda visningar erbjuder vi självklart återköp av förköpta biljetter. Ta hand om er!

Vi vädjar om att hålla dig hemma om du känner dig sjuk och att nyttja det utrymme som finns i våra salonger för att sprida ut er. Tack på förhand!

 
Framåt (Sv. tal) (Sv. text)
Framåt (Sv. tal) (Sv. text)
En film av Dan Scanlon . 102 minuter.
Söndag 22 mars kl 14:00 & söndag 29 mars kl 14:00
Dyk ner i en fantasivärld fylld med alver där två tonårsbröder ger sig ut på ett extraordinärt äventyr - de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen. Den nya filmen från Pixar, som står bakom succéer som Ice Age, Hitta Nemo och Toy Story, kommer nu med Framåt om en magisk värld med alver, enhörningar, troll och drakar. Bröderna Ian och Balder ger sig ut på en resa för att få tillbaka sin pappa och ta  reda på om det fortfarande finns magi i världen. En gång i tiden kunee de använda magi till vardags men på senare tid har magin börjat försvinna och för att de blivit alldeles för moderna. Kommer de att lyckas få tillbaka sin pappa och magin i tillvaron?
Läs mer...
The Peanut Butter Falcon
The Peanut Butter Falcon
En film av Tyler Nilson, Michael Schwartz . 97 minuter.
Söndag 22 mars kl 14:00 & onsdag 25 mars 18:30
Från producenterna bakom Little Miss Sunshine kommer en modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda. THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.
Läs mer...
Charter
Charter
En film av Amanda Kernell. 94 minuter.
Söndag 22 mars kl 18:30
Med CHARTER tar Sameblod-regissören, flerfaldigt prisbelönade Amanda Kernell, sig an ännu ett starkt kvinnoporträtt. Filmens berättelse följer separerade tvåbarnsmamman Alice, som har insett att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sin pappa och föra bort dem till ett charterparadis på Kanarieöarna.
Läs mer...
Till min dotter
Till min dotter
En film av Waad Al-Kateab, Edward Watts. 100 minuter.
Söndag 22 mars kl 19:00
Waad lever sitt liv i Aleppo i Syrien, där hon blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av kriget. Och allt medan hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan. Men när deras dotter Sama föds bestämmer sig Waad för att börja dokumentera livet i Aleppo, för att hon ska förstå vad som hände när hon fortfarande var för liten för att förstå. Till min dotter är ett kärleksbrev och betraktelse av kriget inifrån. En känslosam, äkta och verklig dokumentär. En film om verkliga människor liksom du, jag, vår familj och våra grannar.
Läs mer...
En vit, vit dag
En vit, vit dag
En film av Hlynur Palmason. 109 minuter.
Onsdag 25 mars kl 14:00 Dagbio
Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef. När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimindur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. En berättelse om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.
Läs mer...
Corpus Christi
Corpus Christi
En film av Jan Komasa. 115 minuter.
Onsdag 25 mars kl 19:00 - Royalpremiär
Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana. Baserad på verkliga händelser och Oscarsnominerad.
Läs mer...
Sanningen
Sanningen
En film av Hirokazu Koreeda. 106 minuter.
Torsdag 26 mars kl 18:30 - Royalpremiär
Fabienne, en legendarisk och smått självcentrerad fransk filmstjärna, ska precis ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter, tillsammans med man och barn, in från New York till barndomshemmet i Paris för att fira moderns utgivning. De har inte setts på länge och återföreningen mellan mor och dotter övergår snabbt till konfrontation.
Läs mer...
Bait
Bait
En film av Mark Jenkin. 87 minuter.
Torsdag 26 mars kl. 19:00 - Royalpremiär
Med växande bitterhet tvingas den barska men godhjärtade fiskaren Martin se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall. Barndomshemmet med havsutsikt har sålts till välbeställda Londonbor och brorsan kör turister i familjens fiskebåt. Med en skärpa lika poetisk som politisk, är Bait en filmisk pärla som fiskats ur havet.
Läs mer...
Min pappa Marianne
Min pappa Marianne
En film av Mårten Klingberg. 0 minuter.
Söndag 29 mars kl 18:30
Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.
Läs mer...
En officer och spion
En officer och spion
En film av Roman Polanski. 132 minuter.
Söndag 29 mars kl 19:00
EN OFFICER OCH SPION bygger på bestsellern av Robert Harris, som även skrivit manuset ihop med Polanski. Även Polanskis "The Ghost Writer" från 2010 byggde på en roman av Harris. Filmen skildrar Dreyfus-skandalen som skakade Frankrike i 1800-talets slut då Alfred Dreyfus, en ung judisk kapten, dömdes mot sitt nekande för landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön för att avtjäna sitt livstidsstraff börjar officerskollegan Georges Picquart nysta i fallet och inser att ett justitiemord har begåtts, vilket får honom att omvärdera synen på sitt hemland.
Läs mer...
Vi reserverar oss för felskrivningar samt att ändringar kan ske. För uppdaterad information se vår hemsida: www.royalbiografen.se
© 2020 Folkets Bio Luleå. Avsluta prenumeration