Läs detta på webben istället
Prenumererat nyhetsbrev från Royalbiografen. Skickat den 25/4 2020.
Royalnytt
LÄGESRAPPORT

Nu fyller vi på programmet med en hel del nya spännande filmer.  Vi kommer att hålla öppet till och med 17 maj och sedan pausar vi lite och kör igång igen i juni. Så passa på att se film innan vi tar paus!

En nyhet är att vi kör två filmer på Dagbion på onsdagar. Nu kan du alltså välja mellan två filmer dagbiopris, endast 80 kr. Välkommen!


Om du vill boka Jukeboxbio de sista två veckorna i maj går det bra. Tänk på att boka i god tid bara. 

Vi fortsätter att städa och vädra och håller nere antalet platser som går att boka i våra salonger.  Vi vädjar om att hålla dig hemma om du känner dig det minsta sjuk. Tack på förhand!

 
Trollkarlen från Oz
Trollkarlen från Oz
En film av Victor Fleming, George Cukor. 98 minuter.
Söndag 26 april kl 14:00
Fantastisk klassiker som går från svartvitt till färg när Dorothy och hennes trogne hund Toto sveps iväg av en tornado och hamnar i det märkliga landet Oz, där hon möter munchkins, ett fegt lejon, en plåtman utan hjärta och en fågelskrämma utan hjärna. Hon måste söka upp trollkarlen för att få hjälp hem - men där finns också den onda häxan från Väst!
Läs mer...
Pelle Svanslös (Sv. txt)
Pelle Svanslös (Sv. txt)
En film av Christian Ryltenius. 67 minuter.
Söndag 26 april kl 14:00
Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?
Läs mer...
Mr. Jones - Royalpremiär
Mr. Jones - Royalpremiär
En film av Agnieszka Holland. 118 minuter.
Söndag 26 april kl 18:30
1933 är den unge walesiska reportern Gareth Jones på mångas läppar efter att som en av få lyckats ha fått en intervju med Adolf Hitler. För sin nästa artikel behöver han nästla sig in i Sovjet för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats med den snabba modernisering av landet och upprustningen av armén. Ambitionen är att få en intervju med Stalin, men färden för honom istället olovandes vidare till Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han vittne till svaret på Sovjets växande framgång när han ser hur ryska soldater med våld länsar landet på alla sina grödor, med miljoner svältande människor till följd. Samtidigt är ryssarna Gareth på spåren och kommer göra allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen att spridas?
Läs mer...
Sanningen
Sanningen
En film av Hirokazu Koreeda. 106 minuter.
Söndag 26 april kl 19:00
Fabienne, en legendarisk och smått självcentrerad fransk filmstjärna, ska precis ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter, tillsammans med man och barn, in från New York till barndomshemmet i Paris för att fira moderns utgivning. De har inte setts på länge och återföreningen mellan mor och dotter övergår snabbt till konfrontation.
Läs mer...
The Peanut Butter Falcon
The Peanut Butter Falcon
En film av Tyler Nilson, Michael Schwartz . 97 minuter.
Onsdag 29 april kl 14:00 Dagbio
Från producenterna bakom Little Miss Sunshine kommer en modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda. THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.
Läs mer...
Marias paradis
Marias paradis
En film av Zaida Bergroth. 111 minuter.
Onsdag 29 april kl 14:15 Dagbio
1920-talet, Karleby. Den karismatiska och änglalika Maria Åkerblom leder sin förföljda sekt till Helsingfors, där de tar en mellanetapp i en vacker villa, Villa Toivola. Om nätterna faller Maria i trans och predikar om budskap som ängeln förmedlar via henne. En av Marias allra mest hängivna följare är den trofasta tonåringen Salome. Men vad gömmer sig egentligen bakom Marias magnetiska och tilldragande skal? Marias paradis är regissören Zaida Bergroths fjärde långfilm.
Läs mer...
Ash is purest white
Ash is purest white
En film av Zhangke Jia. 136 minuter.
Onsdag 29 april kl 18:30 - Royalpremiär samt söndag 3 maj kl 18:30
Qiao är förälskad i Bin, en lokal gangster. Under en strid mellan två gäng avlossar Qiao ett skott för att skydda honom och döms till fem år i fängelse. När hon släpps ut letar hon upp Bin för att ta vid där de slutade...
Läs mer...
Hedersgästen
Hedersgästen
En film av Atom Egoyan. 105 minuter.
Onsdag 29 april 19:00 - Royalpremiär
Veronica sitter i fängelse, oskyldigt dömd. Hon tar straffet, övertygad om att hon förtjänar det på grund av en annan händelse. Hennes far, Jim, har svårt att förstå hennes inställning och hans frustration över dotterns envishet sätter spår i hans arbete som matinspektör. Han besitter stor makt över de små familjeägda restaurangerna och tvekar inte att utnyttja den.
Läs mer...
En kolibris liv
En kolibris liv
En film av Bora Kim. 138 minuter.
Torsdag 30 april kl 18:30
Korea 1994. Under sommaren har Sydkorea drabbats av Fotbolls-VM-febern och Nordkorea sörjer den nyligen avlidne diktatorn. Eunhee ser allt detta i förbifarten, när hon dagdriver igenom Seoul. Överallt är hon en outsider, i skolan är klasskamraterna tråkiga, hemma bråkar föräldrarna och hennes bror slår henne. Ingenting berör henne förutom när en ny lärare från Kina anländer. Sommaren som såg ut att bli en vanlig tråkig sommar kommer förändra allt.
Läs mer...
Fleabag
Fleabag
En film av Vicky Jones. 80 minuter.
Torsdag 30 april kl 19:00 - Royalpremiär
Fleabag är den hysteriskt roliga, prisbelönade showen som inspirerade till den framgångsrika TV-serien. Publiken får uppleva någon slags kvinna som lever något slags liv. Föreställningen är inspelad på Wyndham's Theatre i London och har biopremiär i Sverige 13 januari. Fleabag kan tyckas övererotisk, känslomässigt ofiltrerad och självupptagen, men det är bara toppen av isberget. Med en pressad släkt och Vänner och ett café som kämpar för överlevnad, upptäcker Fleabag plötsligt att hon inte har någonting att förlora. Föreställningen har gått för utsålda hus i både New York och London. Missa inte chansen att se denna "garanterat roliga show" (New Yorker) på bio! Fleabag har blivit en dundersuccé som TV-serie, med hela 11 Emmy Award-nomineringar, där den vann priset för Bästa komediserie, Bästa manus för en komediserie, Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa rollbesättning. Phoebe Waller-Bridge var värd på Saturday Night Live 5 oktober 2019. Hon jobbar just nu på en bokversion av Fleabag och har en roll i kommande Bond-filmen No Time to Die. Phoebe Waller-Bridges briljanta, öppenhjärtiga Fleabag har gått från mindre teater-framgång till ett internationellt kulturellt fenomen. 2013 sattes Fleabag upp för första gången på den lilla Edinburgh-scenen the Big Belly, med 60 sittplatser. Föreställningen blev genast en snackis, och sattes upp på Soho Theatre i London, turnerade nationellt och internationellt, och vann priser som Critics' Circle, The Stage, Fringe First och två Off West End Theatre Awards. TV-versionen 2016 från BBC gjorde Fleabag och Phoebe till världsnamn, med ännu mer presshyllningar och priser som Writers' Guild, Royal Television Society och BAFTA Television Awards. En andra TV-serie 2019 har ökat trycket, och originalpjäsen har satts upp i New York. RECENSIONER 'Filthy, funny, snarky and touching.' Daily Telegraph 'Witty, filthy and supreme.' Guardian 'Never has being a modern woman seemed so painfully funny, brutal, and hopeless all at once.' Atlantic 'Funny, vibrant, and blunt as a hammerhead.' New York Magazine
Läs mer...
A Hidden Life
A Hidden Life
En film av Terrence Malick. 173 minuter.
Söndag 3 maj kl 14:00 - Royalpremiär
Den österrikiska Franz Jägerstätter, en samvetsgranskare, vägrar att kämpa för nazisterna under andra världskriget. Baserad på en sann historia.
Läs mer...
LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet (Sv. txt)
LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet (Sv. txt)
En film av Moa Gammel. 82 minuter.
Söndag 3 maj kl 14:00 - Royalpremiär
Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.
Läs mer...
Scheme Birds (Sv. txt)
Scheme Birds (Sv. txt)
En film av Ellen Fiske, Ellinor Hallin. 90 minuter.
Söndag 3 maj kl 19:00 - Royalpremiär
Gemma är 18 år och bor i den skotska staden Motherwell som en gång i tiden var känd för sitt stål. När verken stängdes 1997 blev många arbetslösa och samhället har inte riktigt hämtat sig sedan dess. Gemma bor hos sin farfar som föder upp duvor och tränar henne i boxning. Hon vill bort från tillvaron som för ungdomarna i Motherwell präglas av slagsmål, alkohol och fängelsestraff. När hon blir gravid med sin pojkvän ser hon möjligheten till en nystart men glädjen överskuggas av beskedet att en vän blivit överfallen.
Läs mer...
Vi reserverar oss för felskrivningar samt att ändringar kan ske. För uppdaterad information se vår hemsida: www.royalbiografen.se
© 2020 Folkets Bio Luleå. Avsluta prenumeration