Kinoplex

Content Management System för biografer m.m.

Kinoplex är det tekniska system som driver den här webbplatsen. Det har utvecklats sedan 2011 och har tagit sin utgångspunkt i den flexibilitet som biografer med ett varierande utbud, som art house-biografer, kräver av en webbplats. Kinoplex är idag ett av Sveriges mest konkurrenskraftiga och flexibla system i sin kategori och utvecklas ständigt vidare. Kinoplex bygger på öppna och säkra standarder som PHP och MySql vilket gör systemet kostnadseffektivt men samtidigt mycket starkt. Det fungerar därför på de allra flesta webbhotell.

Självklart har Kinoplex en responsiv, mobilanpassad version med ett appliknande upplägg som gör att sajten är användbar även för besökare som använder mobiltelefon. Detta kräver inget extra arbete från dig som innehållsproducent utan sköts helt automatiskt.

Till Kinoplex hör ett kraftfullt administrationssystem där du visuellt kan göra alla såväl vardagliga som övergripande inställningar, hantera filmer och annat utbud m.m. och sätta kalendarium. Du redigerar innehållet på sidorna i ett Microsoft Wordliknande upplägg. Det är mycket enkelt att ladda upp bilder med dra-och-släpp-teknik, nyhetsbrev skapas snabbt med bas i redan producerat innehåll etc. Kinoplex kan också hämta information om filmer samt kalendariepunkter från branschinstrumentet Bioguiden samt automatiskt koppla kalendariet till externa internetbokningssystem/kassasystem. En enklare internetbokning för onumrerade salonger är helt integrerad i systemet.

Kinoplex installeras enkelt till en mindre kostnad varefter ett abonnemang tecknas för driften. I samband med installation kan oftast eventuell äldre mediedatabas och nyhetsbrevsdatabas överföras om så önskas.

Kinoplex utvecklas utifrån användarnas önskemål vilket innebär att systemet kan vidareutvecklas om ni finner att det inte uppfyller alla era krav.

Kinoplex licensieras exklusivt av Folkets Bio i Lund. Kontakta Folkets Bio i Lund på telefon 046–14 38 13 om du är intresserad av att få en offert eller veta mer om hur du kan använda dig av Kinoplex. Som intressent kan du få tillgång till en fullt fungerande installation av Kinoplex där du kan prova alla funktioner innan du bestämmer dig för något.

Gå tillbaka