Kommande program
Kommande program
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
Inga föreställningar de närmaste dagarna.
Fler dagar...
Ny finsk film
Metropolitan på Royal
Folkets Bio Luleå
Kommande program
Kommande program
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
Inga föreställningar de närmaste dagarna.
Fler dagar...
Royalnytt
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!   Om integritet

Ny finsk film

Se det senaste från vår filmgranne i öst på Royalbiografen! Varje halvår visar vi tre till fem pinfärska filmer från Finland. Varje film visas bara en gång, så det gäller att passa på. Visningarna inom serien Ny Finsk Film presenteras av Folkets Bio Luleå på Royalbiografen i samarbete med Finlandsinstitutet och Finska Föreningen i Luleå.

Söndag 1 mars 19:00
Mitt hjärta är finskt - Olen Suomalainen
En film av Aleksi Mäkelä
Boka biljetter här: http://royalbiografen.se/mitt-hjarta-ar-finskt-
Filmen om en av den finska schlagermusikens största legender, Kari Tapio, får svensk premiär i februari. Mitt hjärta är finskt (Olen suomalainen, 2019) är en film om kärlek, om att följa sina drömmar och att kämpa för att finna sin plats på jorden. Filmen handlar om att vinna över sina rädslor och om livets motgångar. Inte minst är filmen en berättelse om en blyg Savolaxkille, som växer upp och blir en folkkär legend, Kari Tapio.

Medverkande: Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo, Talvikki Eerola, Iikka Forss, Ilkka Heiskanen, Aake Kalliala, Joni Leponiemi, Mikko Töyssy, Mikko Kouki, och Joanna Haartti ja Sakari Kuosmanen .
Uutta suomalaista elokuvaa
Royalbiografen yhteistyössä Suomen instituutin ja Luulajan Suomi- Seura. 

Söndag 15 mars 19:00
Männsikans lott - Ihmisen osa

En film av Juha Lehtola
Boka biljetter här: http://royalbiografen.se/manniskans-lott

Människans lott är en varm dramakomedi om en familj som glidit isär men som plötsligt kommer varann nära igen. Filmens huvudperson är den bankrutta skälmaren Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), som lurar sin föräldrar (Leena Uotila, Asko Sarkola) och sina vuxna systrar (Ria Kataja, Armi Toivanen) att tro att han fortfarande är en framgångsrik VD. Verkligheten ser dock helt annan ut, men för Pekka är det närmast omöjligt att erkänna sin situation för sina nära och för sig själv. Filmen baserar sig på Kari Hotakainens succéroman.

Medverkande: Pekka Malmikunnas - Hannu-Pekka BjörkmanSalme Malmikunnas - Leena UotilaPaavo Malmikunnas - Asko SarkolaHelena Malmikunnas - Ria KatajaMaija Malmikunnas - Armi ToivanenSini Malmikunnas - Della M.

Söndag 19 april 19:00
Marias Paradis - Marian paratiisi

En film av Zaida Bergroth
Boka biljett här: http://royalbiografen.se/marias-paradis

1920-talet, Karleby. Den karismatiska och änglalika Maria Åkerblom leder sin förföljda sekt till Helsingfors, där de tar en mellanetapp i en vacker villa, Villa Toivola. Om nätterna faller Maria i trans och predikar om budskap som ängeln förmedlar via henne. En av Marias allra mest hängivna följare är den trofasta tonåringen Salome. Men vad gömmer sig egentligen bakom Marias magnetiska och tilldragande skal? Marias paradis är regissören Zaida Bergroths fjärde långfilm.

Medverkande: Maria Åkerblom - Pihla Viitala Salome - Satu Tuuli Karhu Malin - Saga Sarkola Eino Vartiovaara - Tommi Korpela Saga - Elina Knihtilä Lasse - Jan Korander.


Publicerad 8/8 2016 kl 10:06. Senast uppdaterad 23/2 2020 kl 14:42.
Folkets Bio Luleå  |  Royal, Nygatan 1  |  annab@folketsbiolulea.se
⬆︎